9 de maig del 2014

Consells pràctics del viatge (1)

Documentació. 
Per preparar el seu viatge a Vietnam , no us oblideu de portar el seu passaport amb una validesa mínima de 6 mesos després de la sortida del país.

Com a mesura de precaució , és recomanable fer una còpia del seu passaport i guardar-la separada del seu passaport original. En cas de pèrdua del passaport , vostè tindrà la informació necessària per prendre les declaracions i formalitats exigides per les autoritats locals o consulars del seu país a Vietnam .És imprescindible tenir sempre disponible el número de telèfon d'emergència internacional de la companyia d'assegurances i el número de pòlissa contractada.En cas de problemes de salut , és imprescindible demanar i guardar les factures i justificants per permetre el reemborsament de les despeses : Cost de visites, receptes , factures d'ambulància o d'hospitalització .Als hotels i en les persones en què s'allotja , se li demanarà que presenti el seu passaport per si ho demanen les autoritats locals i la policia .

Monedes. 
Dòlars i euros s'han generalitzat al Vietnam. Vostè pot pagar en dòlars o euros, però serà més fàcil si porteu billets de dolrs d'1 € per a propines, vegudes, ... i bitllets petits per si heu de comprar regals, però també es pot pagar amb la moneda del país, el dong. En aquest últim cas , es pot canviar en el banc. 

Equipatge. 
Per al seu viatge a Vietnam , es recomana que vostè porti una motxilla per posar les seves pertinences personals ( càmera , targetes de memòria, medicació personal , guies de viatge , documents de viatge ... ) i una maleta per a la resta de les seves pertinences ( roba , sabates , ... ) . . Identifiqui el seu equipatge amb el seu nom i adreça .
 
Roba.Al Vietnam , es pot comprar roba a bons preus en totes les ciutats . Es recomana el sac de dormir de llençol pels dies de trekking a les regions muntanyoses. Per practicar el senderisme o el trekking a les zones muntanyoses , podeu portar pals, botes de trekking o senderisme, gorra (la de Natura si voleu!) i roba còmode per caminar.

Salut i vacunes
Pel que fa a la vacunació per viatjar a Vietnam ,el servei de medicina tropical de la Generalitat de Catalunya recomana el tifus, l'hepatitis A, el tètanus, la difteria. I els repelents de mosquits.Per al viatge a Vietnam la nostra agencia ens diu que no es requereix la vacunació a causa de les condicions en què es duu a terme el recorregut, però sempre val més prevenir que curar.Amb referència específica a la malària : en general es controla al Vietnam. Es recomana el tractament de la malària si es fa trekking a les regions remotes .


Perquè el  seu viatge vagi bé, es recomana portar una petita farmaciola, amb els seus medicaments habituals, vitamina C o poli vitamines , medicaments contra els refredats i mal de coll ( especialment a l'estiu ) , antidiarreic ( tipus Imodium ) pomada antiinflamatòria , medicaments contra el dolor : aspirina o equivalent , repel·lent de mosquits . 

En el transcurs del seu viatge , eviti els glaçons de gel i aigua de l'aixeta . Per reemplaçar , es pot prendre aigua embotellada. Eviteu menjar pexi cru, carn crues, verdures crues, i fruites que no us paleu vosaltres.