7 de maig del 2014

Consells pràctics pel viatge (2)

Donem a continuació algunes informacions i consells que poden ser útils per a vostè.

Compra  : Les escultures en fusta, pedra, bronze, cistelleria, objectes de plata, cotons es  troben amb facilitat en tots els mercats d'Indoxina. Alguns "especialitats": els titelles de fusta a Hanoi, la canyella, fusta o coco del Deklta del Mekong, barrets cònics ... 

Begudes  : Les begudes durant els àpats no s'inclouen en el programa durant llarg seva estada. Per 1 o 2 dolars, d'acord amb l'estàndard del restaurant, podreu comprar una cervesa local o una ampolla petita d'aigua mineral. De vegades es poden trobar els vins australians o francesos, però el seu preu és alt. El te és omnipresent, sovint se serveix fred, com el te verd. Els amants del cafè trobaran l'oportunitat de descobrir els cafès aromàtics, com el de vainilla . 

Targetes de crèdit  : Són convenients per retirar diners o pagar, però les taxes són  altes. A més, les expectatives i els controls poden ser llargues. Per contra, les targetes de crèdit sovint són acceptades com a forma de pagament en els hotels de les ciutats i en algunes botigues. 

Duanes  : En arribar al Vietnam, ha de completar una declaració en duana.  L'equipatge i els efectes personals estan exempts d'impostosEstà prohibit portar al Vietnam els següents articles:  Armes, explosius i objectes inflamables, l'opi i altres estupefaents, objectes culturals inadequades per a la societat vietnamita, CD i cassets poden ser confiscats per a la verificació, però es retornaran després d'uns dies ... Una sortida de Vietnam, els turistes poden portar una quantitat il · limitada de records. Aquells comprats en botigues de l'Estat estan exempts d'impostos. No obstant això les antiguitats de compra, se li demanarà per una factura i, especialment, el permís per sortir de l'objecte adquirit. 

Aigua: L'aigua de l'aixeta és potable, però mal desinfectats pel que és recomanable beure  aigua embotellada. Eviteu el gel fora dels hotels i restaurants. En tots els llocs importants, es troben els venedors d'aigua mineral. Comproveu que les ampolles estan ben tancades hermèticament. 

Electricitat:   actual és de 220 ​​vols i els endolls son com els nostres, pel que no cal un adaptador. 

Hora:  En comparació amb el període de Catalunya, Vietnam + ​​+ 06:00 a l'hivern i 05:00 a l'estiu     

Internet  : La majoria dels hotels a les principals ciutats ara ofereixen accés a Internet des dels seus centres de negocis, mentre que els que han estat recentment construïdes sovint han proporcionat un caixa de connexió directament a les habitacions. A més cafès cibernètics es multipliquen en totes les ciutats. El cost de connexió varia molt d'una ciutat a una altra, incloent l'interior, però en general és força car.

Moneda Local:  La moneda vietnamita és el Dong. Hi ha monedes de 500  Dong 5000. Bitllets vénen en denominacions d'500.000,100.000, 50 000, 20 000, 10 000, 5000, 2000, 1000, 500 VND. Aneu amb compte amb els bitllets perquè els colors són similars. 
Els xecs de viatger i targetes de crèdit (Visa, Master, Eurocard, American Express ...) també es pot utilitzar en els bancs, cases de canvi i joies contra dòlars, euros o altres monedes internacionals. 
Abans de sortir del Vietnam, els turistes poden canviar dongs que a l'aeroport. 
El tipus de canvi és d'aproximadament EUA $ 1 = 20.800 dong 1 euro = 27.300 VND. És relativament estable. Permetre petites denominacions d'dong per les seves despeses personals. 
Propines  : Als conductors i guies locals estan inclosos en el preu, però no conductors de barca, tuc tuc, etc.... La quantitat és a la seva discreció.
Circulació:  Amb poques excepcions, la xarxa de carreteres és generalment pobre i insuficient. Velocitat mitjana poques vegades supera els 40 kmh a les carreteres pavimentades. Els conductors locals tenen una experiència professional sòlida. Durant el monsó, els viatges per carretera són més llargs i l'accés a certs llocs pot ser difícil. 
Seguretat  : La seguretat a Vietnam és considerat un dels més alts del món, no hi ha preocupació pel robatori, la violència, el frau, però hem d'assenyalar però, com a tot arreu en el món, vagi amb compte en llocs sensibles, com estacions de tren, estacions d'autobusos, mercats, molls, discoteques ... Eviti portar joies i deixar els seus passaports, bitllets d'avió i els valors en la caixa forta. El millor és per equipar-lo amb folre cinturó posterior, bosses de diverses butxaques. Recordi també per fer fotocòpies del seu passaport abans de marxar. 
Telèfon i Internet  : Per trucar a Catalunya, marqui el 0034 + els últims nou dígits del seu número. Exemple: 0034 238330976. Per trucar al Vietnam marcar 0084 + l'últim número de nou dígits .. Avís: El preu de les trucades pot ser prohibitiu en alguns hotels, la millor manera és anar a la postal o vostè pot comprar una targeta de sim vietnamvienne aquests dos grans operadors: Vietel, Mobiphone, Vinaphone, S-telèfon. Quan el Internet, vostè pot trobar fàcilment a Internet al seu hotel, o "cafè internet a la taxa baixa" partour a les ciutats.
Mitjà de transport Aeronau  : A Vietnam hi ha dos principals línies aèries del Vietnam Airlines es una empresa estatal ofereix vols nacionals com Hanoi-Hue-Hanoi Da Nang, Hanoi-Ho Chi Minh City .. Hi ha vols diaris que uneixen les principals ciutats. La mateixos vols majoria de les rutes internacionals al Vietnam són operats per Vietnam Airlines .. 
Bus: Vietnam té una extensa incloent carreteres nacionals i carreteres provincials i carreteres locals que connecten les províncies, ciutats i pobles. Hi ha línies d'autobusos provincials o serveis interprovincials es milloren dia a dia. També hi ha empreses de taxis a les principals ciutats i províncies seus preus tendeixen a caure a causa de la competència. A les grans ciutats com Hanoi i Ho Chi Minh City, també hi ha línies d'autobusos que serveixen a les principals carrers de la ciutat. A més, és possible moure amb bicicleta, mitjà de transport molt comú al Vietnam. 
Tren:  El ferrocarril del Vietnam, ja que el Doi Moi (renovació), gravats  canvis importants i considerables èxits . En els últims anys, gràcies a la reestructuració i reorganització de la producció, el ​​servei de tren de Vietnam va ser el dèficit s'ha convertit en rendible. la xarxa ferroviària de 2.600 quilòmetres al Vietnam es despleguen al llarg de la costa des Ho Chi Minh City i Hanoi i vincular la capital a una altra regió del nord. Primer es va unir al port de Haiphong a l'Est. El segon serveix al nord-est de Lang Són, a través de la porta per arribar a Namning frontera xinesa. El tercer es connecta al Nord-oest de Lao Cai, abans d'unir-se a Kunming a la Xina. Actualment, el confort i la seguretat són bons en els trens. La Reunificació trens expressos per viatjar entre Ho Chi Minh City i Hanoi fer només unes poques parades. Els horaris estan disponibles a la majoria de les estacions. compartiments disposen d'aire condicionat i butaques entapissades estan repartides en dos o tres nivells (és a dir, 4 llits 6 llits per compartiment tancat). Hi ha una diferència de preus entre 1  i 2 i  classe. 
Taxis:  A les grans ciutats, vostè pot trobar fàcilment taxis gairebé sempre tenen comptador. Es poden llogar per dia, llavors cal escoltar abans d'un preu fix. Les organitzacions turístiques també es pot llogar un cotxe per hores o per el dia. El tricicle, la manera tradicional dels viatges en el sud-est d'Àsia Oriental tendeix a desaparèixer i han aparegut mototaxis. En tots els casos, el millor és mantenir-se a si mateix una targeta amb el nom i la direcció de l'hotel en el qual resideix en el llenguatge escrit.